Dietetyk - Porady dietetyczne w Warszawie

Strona główna  |  Dietetyk / Odchudzanie

Dietetyk - Porady dietetyczne w Warszawie

Tagi: dietetyk TI Fitness, dietetyk ursynów, dietetyk warszawa, odchudzanie warszawa, porady dietetyczne na SKYPE, konsultacje dietetyczne przez SKYPE, dietetyk

Dietetyk Warszawa

mgr inż. Monika Krynicka-Gać - Specjalista ds. żywienia człowieka, dietetyk

dietetyk-warszawaAbsolwentka SGGW Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji oraz Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego kierunku Dietetyka w chorobach wewnętrznych i metabolicznych.
Ponadto posiada uprawnienia pedagogiczne uzyskane na równoległych studiach pedagogicznych SGGW.
Uczestniczka wielu szkoleń i konferencji naukowych z zakresu żywienia i dietetyki, dzięki którym na bieżąco podnosi swoje kwalifikacje potwierdzone wieloma specjalistycznymi certyfikatami.
Specjalizuje się przede wszystkim w odchudzaniu, profilaktyce chorób dietozależnych oraz żywieniu osób aktywnych fizycznie. Swoim Klientom pomaga skutecznie pozbyć się zbędnych kilogramów jak i na długo utrzymać osiągnięte efekty. W codziennej pracy udowadnia, że DIETA to zdrowy i smaczny sposób żywienia, a połączona z odpowiednio dobraną aktywnością fizyczną, staje się sposobem na życie – zdrowe i piękne życie.

Autorka wielu wykładów i szkoleń m.in. dla studentów Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, warszawskich szkół podstawowych w ramach kampanii „Wiem, co jem”, ekspert w audycjach radiowych (Polskie Radio dla Ciebie).
Prywatnie lubi eksperymentować w kuchni oraz jest miłośniczką programów kulinarnych.

Pierwsza konsultacja dietetyczna (zobacz) obejmuje:

Konsultacji dietetycznych udzielam w:

  • Warszawa - Ursynów - TI Fitness - ul.Ciszewskiego 15 - Galeria KEN Center IIIp

 

Monika Krynicka-Gać - dietetyk 

tel: 600-945-204

e-mail: dietetyk.mkg@gmail.com

NOWOSĆ DIETA ON-LINE 

Doskonałą opiekę dietetyczną zapewni CI Monika Skorupka- dietetyk
Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego na kierunku dietetyka. Specjalistka w dziedzinie:
• żywienia dzieci,
• żywienia kobiet ciężarnych i karmiących,
• żywienia osób aktywnych fizycznie,
• żywienia w alergii pokarmowej,
• Profilaktyce  i leczeniu dietetycznym   nadwagi  i                           otyłości, a także  innych chorób dietozależnych(m.in. cukrzycy, miażdżycy, dyslipidemii,  nadciśnienia).
Liczne odbyte  praktyki m.in. w warszawskich  poradniach dietetycznych pozwoliły na zdobycie cennego doświadczenia. W pracy z pacjentami w pełni wykorzystuje zdobytą wiedzę oraz doświadczanie, które pozwala na indywidualne podejście.   Promotorka zdrowego stylu życia, za swój cel stawia przekonanie pacjentów, że prawidłowe odżywianie jest  przyjemne i skuteczne.  Prywatnie uwielbia  gotować i poznawać nowe smaki.

Dieta online  to idealna propozycja  dla osób, które dużo pracują,  cenią swój czas  lub z innych powodów nie mogą pojawić się w poradni na spotkaniu. W ramach diety on-line nie tylko otrzymasz indywidualny plan żywieniowy, ale także stałą opiekę dietetyka(kontakt mailowy, telefoniczny).  Konsultacja on-line jest równie skuteczna jak bezpośredni kontakt z dietetykiem. 

Na czym polega???
Na początku należy wypełnić kwestionariusz żywieniowy, który znajduje się w poniższym linku: 

http://www.warszawa-dietetyk.pl/home,zapytaj_dietetyka.html 

Nasz dietetyk Monika Skorupka przeanalizuje zawarte w nim informacje, a następnie ułoży 14 dniowy indywidualny plan żywieniowy dopasowany do Twojego planu dnia, preferencji smakowych. 
W ramach diety on-line  otrzymasz: 
• 14 dniowy indywidualny plan żywieniowy,
• Stały kontakt z dietetykiem(mailowy, telefoniczny) przez czas trwania diety,
• Materiały oraz wskazówki, które pomogą Ci w zmienianiu nawyków żywieniowych,

Koszt usługi 200 zł – materiały, wskazówki oraz indywidualny plan żywieniowy wysyłamy po zaksięgowaniu płatności na koncie. ( w tytule prosze wpisać DIETA ON-LINE NAZWISKO). 

nr. konta do przelewu: 5819500001200603638


Monika Skorupka- dietetyk
tel:  516–226-456
e-mail: dietetyk.ms@gmail.com


 

 



KARTA PACJENTA

 
KWESTIONARIUSZ OSOBOWY

Imię i Nazwisko:
e-mail:
Telefon:
Wiek:
Wzost:
Aktualna masa ciała:
Cel:
 
INFORMACJE OGÓLNE

Jaki rodzaj pracy Pan(i) wykonuje?
Godziny pracy:
Przerwy w pracy na posiłek:
Czy w miejscu pracy istnieje możliwość podgrzania posiłku?
Czy uprawia Pan(i) jakieś sporty/ile razy w tygodniu?
W jaki sposób reaguje Pan(i) najczęściej na sytuację stresową?
Podjadaniem

Brakiem apetytu

Bez znaczących zmian w ilości spożywanego jedzenia

Od kiedy ma Pan(i) problem z nadwagą?
Czy stosował (a) Pan(i) kiedykolwiek jakąś dietę?
Jaką:
Ile razy:
Czy przestrzegał Pan(i) wszystkich zaleceń diety?
Czy przyniosła rezultaty?
 
WYWIAD ZDROWOTNY

Dolegliwości związane z przewodem pokarmowym (zaparcia, biegunka, zgaga, wzdęcia, inne):
Choroby towarzyszące:
Przyjmowane leki/suplementy diety/witaminy:
Alergie pokarmowe:
Czy problemy z nadwaga występują w rodzinie?
AKTUALNE WYNIKI BADAŃ
Ciśnienie krwi:
Cholesterol całkowity:
HDL:
LDL:
TG:
Glukoza:
Krew:
Mocz:
Inne:
 
WYWIAD ŻYWIENIOWY

Ile posiłków zwyczajowo jada Pan(i) w ciągu doby?:
W jakich godzinach zwykle spożywane są posiłki?:
Śniadanie:
II śniadanie:
Obiad:
Podwieczorek:
Kolacja:
Dodatkowe posiłki/podjadanie:
W której godzinie po przebudzeniu jada Pan(i) pierwszy posiłek?
O której godzinie spożywany jest ostatni posiłek?:
Na ile godzin przed snem?:
Produkty i potrawy najczęściej spożywane na śniadania:
Pieczywo:
Nabiał:
Jajka (w jakiej postaci?)
Mięso:
Warzywa i owoce:
Inne:
Produkty i potrawy najczęściej spożywane na II śniadanie?:
Produkty i potrawy najczęściej spożywane na obiad:
Zupy (rodzaj, częstotliwość):
Mięsa (rodzaj, częstotliwość):
Ryby (rodzaj, częstotliwość):
Dodatki do obiadu (kasze, ryż, makaron, ziemniaki):
Warzywa/owoce:
Inne (dania mączne, wegetariańskie; częstotliwość):
Zazwyczaj obiady jedno- czy dwudaniowe (które dana preferowane)?:
Produkty preferowane na podwieczorek:
Produkty i potrawy najczęściej spożywane na kolację:
Produkty najczęściej podjadane:
Najczęściej stosowane techniki kulinarne (gotowanie, smażenie, pieczenie, duszenie, inne-jakie?):
Czy weekend różni się od dni powszednich ilością i jakością spożywanych posiłków?
Czy podczas oglądania telewizji lub po pracy przy komputerze pod ręką leży jakaś przekąska do przegryzienia, jaka?
Czy jada Pan(i) żywność specjalną (niskotłuszczową, bez cukru)?:
Czy wykorzystuje Pan(i) gotowe produkty (mieszanki warzywne mrożone, gotowe dania mączne, surówki, sałatki)?:
Rodzaje spożywanego tłuszczu:
Do kanapek:
Do smażenia/pieczenia/duszenia:
Do sałatek:
Proszę powiedzieć czy, i jeśli tak to ile, używa/spożywa Pan(i) w ciągu dnia:
Kawa:
Herbata:
Cukier / Słodycze (ile/jakie):
Słodzone napoje gazowane (ile):
Dania typu FAST-FOOD (ile):
Sól / produkty solone:
Alkohol:
Papierosy:
Woda:
 


Waga(kg):
Wzrost(cm):
Wynik:
Płeć:
 K  M
Wzrost(cm):
Wynik:
Zapytaj dietetyka


Kontakt do dietetyka:

Twój adres e-mail:
Temat:
Treść:
 
Trener personalny i dietetyk Warszawa